CAUT COLABORATORI (DEALEARI masini second-hand sau persoane fizice care doresc sa vanda masini, piese auto, etc. ) 0761558614
Pentru link-exchange sunati la 0761558614!

Saturday, April 12, 2008

Cum cumperi din Germania?

Fiindca tot mai multa lume cumpara masini second hand din Germania, tu de ce sa nu cumperi? Uite mai jos niste sfaturi utile:

Avantajele sunt numeroase :pretul este mic si masina a fost rulata numai acolo.

Deci sa incepem:

1. Ca sa cumperi o masina second second hand trebuie sa te interesezi la inceput pe forumuri, siteuri de vanzari, etc. ca sa nu-ti iei teapa la bani, dupa ce tragi linie si scazi costurile drumului si al actelor necesare.

2. Inainte de a pleca fa rost de mai multi bani: socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ .

3.Tinta dvs ar trebui sa fie catre zona de nord a Germaniei in zona Hamburg pentru ca preturile sunt putin mai avantajoase si nemtii de pe acolo sunt seriosi. Pe acolo sunt mai multe autohaus-uri si din start sunt preturi mai mici.

4. Fa-ti o rezervare prin e-mail sau telefon la siteurile de mai jos: (poti sa te intelegi si in engleza cu ei), iar daca trece mai mult de o zi dupa ce ti-ai facut rezervare cel mai bine ar fi sa-i anuntati.

5. Ai grija ca masina second pe care o cumperi sa aibe carte service pentru a fi sigur de cate ori a fost reparata sau "inspectata". Un diagnostic al masinii se poate face la www.adac.de ( un fel de ACR) si va costa aprox. 30 de euro. Dar daca masina va fi cumparata de la un autohouse(parc de masini) se vor ocupa ei de acestea, fiindu-ti necesara o copie dupa pasaport (pentru crearea unei imputerniciri) pentru a putea ei sa inscrie masina, pe numele tau.


6. Ca sa mai scazi din costurile ar trebui sa insisti ca cel de la care cumperi sa se ocupe de acte. Numerele costa in jur de 100 de euro.

E destul de convenabil si de confortabil sa iti iei o masina din Germania decat sa cumperi una din Romania. Dupa cum se stie romanasii baga isi scot profit din urma acestor smecherii.



Site-uri cu masini second hand din Germania:


http://www.mobile.de
http://www.autohus.de
http://www.autoscout24.de
http://www.mahag.de
http://www.ge-cars.de

Site-uri cu masini de vanzare din Belgia:

http://www.autoscout24.be
http://www.automatch.be
http://www.2dehands.be

Un site folositor pentru a vedea traseul pana la masina. Aici gasiti harti online http://www.map24.com .

Pentru inspectia masinii si service: http://www.adac.de

Pentru informatii despre taxele de import si de inmatriculare vizitati :
http://www.gpi.ro/inc/taxevama.php
http://www.gpi.ro/inc/taxeauto.php

Pentru a verifica daca masina poate fi adusa in Romania descarcati acest fisier PDF : http://www.rarom.ro/Liste_euro3.pdf

No comments: